New Forest Pony


De New Forest pony behoort tot de grotere ponyrassen die in ons land gefokt, afgericht en vooral door de jeugd bereden worden. Hij is afkomstig uit de streek van New Forest in Zuid-Engeland. Daar leven deze paarden nog voor een deel in halfwilde staat.

De jongste decennia wordt deze typische all-round pony in Engeland en ook in verschillende Westeuropese landen, waaronder België, zuiver gefokt.

Aan het uiterlijk van de New Forest pony worden bepaalde eisen gesteld, die rechtstreeks in verband staan met zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Hij heeft een niet te groot, droog en vriendelijk hoofd, een goed gevormde en op de juiste plaats aangezette hals, een behoorlijk ontwikkelde schoft en een schuine schouder. De achterhand moet stevig en op de juiste manier gevormd zijn. De pony moet ook voldoende diepte en ribbenwelving hebben, terwijl de benen stevig en correct dienen te zijn. De voeten moeten van goede kwaliteit zijn en de gang voldoende verend en soepel. Alle kleuren zijn bij dit ras toegestaan, uitgezonderd de bonte kleur. De maximale schofthoogte bedraagt 1,47 m.

Van deze pony mag gerust worden gezegd dat hij een grote intelligentie bezit, waardoor hij erg gemakkelijk leert, en dat hij vooral betrouwbaar en kindvriendelijk is, moedig en eerlijk. Daarnaast mag je hem een taaie pony noemen want hij heeft een soms ongelooflijk uithoudingsvermogen.